Mitt FilmTips♥

Mitt FilmTips:Harry Potter & Halv Blods Prinsen.
Jag tycker egentligen att alla harry potter filmer är bra menmen,nu valde jag den här.
Handling:

Efter att Trolldomsministeriet äntligen har accepterat att Lord Voldemort har återvänt inleds "Det andra kriget". Många personer svävar i livsfara och ingen går säker någonstans, allra minst Harry Potter. I första kapitlet avslöjas det att Cornelius Fudge fått sparken och den nye trolldomsministern heter Rufus Scrimgeour. Samtidigt svär Snape den Obrytbara eden att skydda Draco Malfoy, som tagit över efter sin far som dödsätare. Harry blir hämtad av Albus Dumbledore hos familjen Dursley och tillsammans övertalar de den före detta läraren, Horace Snigelhorn, att återvända till Hogwarts för att återuppta sitt jobb. Sista delen av lovet tillbringar Harry i Kråkboet hos familjen Weasley där han får reda på att Rons äldre bror Bill skall gifta sig med Fleur Delacour som var en av deltagarna i Trekampen i den fjärde boken. På Hogwartsexpressen blir Harry medlem i Snigelhorns lilla "favoritklubb" Snigelklubben tillsammans med bland andra Ginny Weasley och en viss Blaise Zabini från Slytherin. Väl tillbaka på Hogwarts börjar Harry nu få privatlektioner av Dumbledore. Under dessa lektioner berättar Dumbledore om Voldemorts liv, karaktär och svagheter.

Harry når toppbetyg i trolldryckskonst (vars lärare nu är Snigelhorn, medan Snape blir lärare i Försvar mot svartkonster) genom att använda en gammal sliten bok (Avancerad trolldrycksframställning) med många nedskrivna tips och noteringar i marginalen, varav en del visar sig vara farlig svart magi. Boken har tillhört "Halvblodsprinsen", vilket slutligen visar sig vara Snape. Det blir dock problem när Harry använder förbannelsen Sectumsempra, som står i boken, på Malfoy med följden att han blir allvarligt skadad, och Harry får långvariga straff. Harry möter åter kärleken, men det leder till komplikationer eftersom det är Ron Weasleys lillasyster Ginny och hon har en pojkvän, som hon så småningom gör slut med. Senare så blir hon tillsammans med Harry.

Det uppenbaras att Voldemort har styckat av sex delar av sin själ och gömt dessa i fysiska föremål (horrokruxer) för att uppnå odödlighet. Ett av dessa föremål var den mystiska dagboken från den andra boken. Så länge någon av dessa själafragment existerar kan inte Voldemort dö.

Harry och Dumbledore beger sig till en klippig kust för att förstöra en av horrokruxerna. Den är gömd längst in i en stor grotta och för att komma dit måste Dumbledore offra blod till porten. Väl framme ber han Harry att tvinga honom att dricka den giftdryck som horrokruxen är gömd i. Dumbledore överlever, men på vägen tillbaka attackeras de av en hord Inferi, som de driver bort med eld. När de kommer tillbaka till Hogwarts finner de att en grupp dödsätare, anhängare till Voldemort har intagit slottet. Dumbledore dödas av Snape, som lyckas fly.

Harry upptäcker att horrokruxen de hittat var falsk, och att det enda den innehöll var ett meddelande från någon som kallar sig R.A.B. Där står det att han eller hon stulit den äkta horrokruxen. Att upptäcka vem R.A.B är och ta reda på om han har förstört horrokruxen blir en del av upplägget i den sista boken, tillsammans med att förstöra resten av horrokruxerna och slutgilitigt försöka döda Voldemort

Oj,det var väldigt mycket text! Orkar ni äns läsa allt?? haha^^
Hejdå//Selma♥

Tack för att du tar dig tid
att kommentera mitt inlägg :)






»
»
»

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!